O meni

Radovednost in želja, da bi razumela, kaj je v ozadju stvari, še posebej pa ljudi, da delujemo tako, kot delujemo, je bilo nekaj, kar me je spremljalo že od malih nog. Gotovo je tudi to prispevalo k odločitvi za študij psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in kasnejšo specializacijo na področju Integrativne relacijske psihoterapije na Inštitutu IPSA. Na poti svojega strokovnega razvoja sem delovala v različnih okoljih; tako na zdravstvenem področju, kot v organizacijah. Psihoterapijo sem pod supervizijo začela opravljati leta 2013. Po nekaj vmesnih premorih, sem leta 2021 pridobila mednarodni certifikat iz Integrativne relacijske psihoterapije.

Pri svojem terapevtskem delu zasledujem celovit, integrativni pristop k posamezniku in njegovim težavam. Verjamem v moč pristnega in sprejemajočega medosebnega odnosa ter sočutja, ki omogočata večje razumevanje ter sprejemanje sebe ter predelavo bolečih preteklih izkušenj. Tudi na podlagi osebne izkušnje se zavedam celovitosti delovanja človeka in tega, kako delo na čustvenem ter doživljajskem področju prispeva k boljšemu fizičnemu zdravju in delovanju v odnosih.

Začetna radovednost in želja razumeti svet okoli sebe me vodita tudi dandanes. Kažeta se v interesu za spremljanje sodobnih, nevroloških in psiho-nevro-imuno-endokrinoloških spoznanj, povezanih s psihoterapevtskim delom. Kažeta se tudi v nenehnem osebnem in strokovnem terapevtskem izpopolnjevanju ter razvoju, saj se redno udeležujem različnih izobraževanj doma in v tujini. V zadnjih letih me zanima predvsem področje kompleksnih razvojnih travm.

Kadar ne izvajam terapij, si prizadevam terapevtska znanja prenašati tudi v druga okolja, še posebej organizacijska, ter širiti zavedanje o pomenu skrbi za duševno zdravje. Zase pa najraje poskrbim tako, da se umaknem v naravo, branje knjig ali družbo meni najbolj bližnjih ljudi.